Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pyszne i niezwykle lekkie i kolorowe danie. Robi się je błyskawicznie i całkiem tanio. Idealne dla osób, które późno wracają z pracy i nie mają za dużo czasu na gotowanie.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 686
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 50
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 90
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 686
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 50
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 90
Składniki
Kostki rosołowe rozpuszczamy w litrze wrzątku.
Pokrojoną cebulę zeszklić na oliwie. W tym czasie umyte łodygi brokułów kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Smażyć przez około 10 minut, po czym dodać 30 g płatków migdałowych. Podsmażamy do momentu, aż migdały się zarumienią (około 3 minut), cały czas mieszając.
Podsmażoną cebulę z migdałami i łodygami brokuła wrzucamy do ugotowanego rosołu. Gotujemy niecałe 10 minut. Po tym czasie wrzucamy pokrojone różyczki brokułów i gotować przez kolejne 10 minut.
W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Po lekkim ostygnięciu zmiksować zupę. Dodać śmietanę. Po wlaniu na talerz udekorować pozostałymi płatkami migdałowymi oraz ptysiami/grzankami.
Smacznego :)